• OBJAVLJENO: 18.05.2011.
Press ministrice za obrazovanje, nauku, kulturu i sport
Vlada BPK-a Goražde dala saglasnost za pokretanje procedure na organizovanju dislocirane nastave Mašinskog fakulteta u Goraždu

Uvažavajući tržište rada i potrebu goraždanske privrede, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde donijela je odluku o pokretanju postupka za odabir najpovoljnijeg ponuđača za pružanje usluge organizovanja dislocirane nastave Mašinskog fakulteta u Goraždu. Tim povodom, ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizaimović danas je upriličila press konferenciju.

Obzirom da se radi o usluzi koju u Bosni i Hercegovini nudi više fakulteta, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport će u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama pokrenuti proceduru i odabrati najpovoljnijeg ponuđača, sa kojim će biti sklopljen ugovor o izvođenju dislocirane nastave u Goraždu.

– Uradili smo jednu anketu, više informativnog karaktera, među našim maturantima srednjih škola i prema broju koji je iskazao zainteresovanost za upis na Mašinski fakultet, mogli bismo da imamo i više od jednog odjeljenja. Nadam se da ćemo proceduru završiti u najkraćem mogućem roku, sa najmanjim brojem primjedbi ili problema na koje možemo naići, te da ćemo od oktobra mjeseca imati dislociranu nastavu Mašinskog fakulteta u Goraždu- kazala je ministrica Delizaimović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.