• OBJAVLJENO: 19.05.2011.
Služba za zapošljavanje
Potpisani ugovori o zapošljavanju i samozapošljavanju žena i povratnika

Služba za zapošljavanje BPK Goražde potpisala je danas ugovore sa poslodavcima i korisnicima programa zapošljavanja i samozapošljavanja žena i povratnika u 2011. godini.

Ugovore o samozapošljavanju, ukupne vrijednosti 147.000,00 KM potpisalo je 30 žena, dok su sredstva u iznosu od 21.000,00 KM izdvojena na ime sufinansiranja zapošljavanja 7 žena kod drugih poslodavaca.

Za zapošljavanje i samozapošljavanje 34 lica sa statusom povratnika bit će izdvojena sredstva u ukupnom iznosu od 122.500,00 KM.

– Program zapošljavanja žena i povratnika realizuje se redovno svake godine, a žene, mladi i povratnici stavljeni su u prvi plan pri zapošljavanju, prema Strategiji zapošljavanja u Federaciji BiH i našem Akcionom planu zapošljavanja – kazao je direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Miralem Šarić, naglašavajući da ovakvi programi imaju efekta, jer značajan broj ljudi, kroz ovakve programe, zasnuje stalni radni odnos.

Pored direktorice Službe za zapošljavanje Nafije Hodo te članova Upravnog odbora ove Službe, ceremoniji potpisivanja prisustvovali su i premijer BPK Goražde Emir Frašto, delegat u Domu naroda Mustafa Kurtović te načelnik općine Foča-Ustikolina Zijad Kunovac.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.