• OBJAVLJENO: 19.05.2011.
Održana 11.sjednica Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Utvrđen nacrt Ugovora o kupoprodaji nekretnine firmi „Prevent

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj 11.redovnoj sjednici utvrdila je prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za raspolaganje imovinom putem specijalne pogodbe i nacrt Ugovora o kupoprodaji nekretnine firmi „Prevent“ i uputila ih Skupštini na usvajanje. U skupštinsku proceduru upućen je i nacrt Zakona o komunalnim taksama Bosansko-podrinjskog kantona Goražde .

Ministarstvu za privredu data je saglasnost na Program «Podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji za 2011.godinu». Jedan od ključnih ciljeva ovog programa, u vrijednosti od 650.000 KM, je povećanje obima poljoprivredne proizvodnje i zapošljavanje u poljoprivredi.

Na sjednici je razmatran stav Ministarstva za pravosuđe, upravu i radne odnose na prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti u Federaciji BiH. Predloženo zakonsko rješenje po kome se kantonima ostavlja mogućnost da umanje osnovicu u odnosu na federalni nivo za 10%, a da koeficijenti budu identični na svim nivoima vlasti, za Vladu BPK-a je prihvatljivo, uz uloženi amandaman da se kantonima, općinama i gradovima kojima se usaglašavanjem propisa iz oblasti plaća i naknada primjenom umanjene osnovice za 10% povećavaju budžetski izdaci, novčana sredstva obezbijede u budžetu Federacije BiH.

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za potpisivanje Sporazuma o implementaciji jedinstvenog informacionog sistema «e-inspekcije» u F BiH, te odobrila tekuće trasfere općinama u sastavu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za mjesec mart, u iznosima od po 100.000 KM.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.