• OBJAVLJENO: 23.07.2014.
Održana sjednica Komisije za pitanja boračko-invalidske zaštite Skupštine BPK-a Goražde

Komisija za boračko-invalidsku zaštitu

Komisija za pitanja boračko-invalidske zaštite, izbjeglih i raseljenih lica i povratnika Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj je sjednici razmatrala Prijedlog zakona  o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica.

Izmjene zakona, predložilo je resorno ministarstvo nakon što se, na osnovu iskustva u implementaciji važećeg zakona i na osnovu zahtjeva boračkih udruženja, ukazala potreba za redefinisanjem pojedinih prava kako bi se omogućila njihova lakša primjena u praksi.

Izmjenama i dopunama će biti obuhvaćeni članovi zakona koji se odnose na banjsko-klimatsko liječenje, besplatan i povlašten prijevoz, zapošljavanje i samozapošljavanje, participaciju za troškove dženaze, stalno novčano obezbjeđenje lica preko 65 godina starosti i jednokratnu novčanu pomoć za pripadnike boračke populacije.

Komisija za pitanja boračko-invalidske zaštite predložila je nekoliko amandmana na prijedlog ovog zakona koji je uvršten u dnevni red 33. redovne sjednice Skupštine BPK-a Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.