• OBJAVLJENO: 25.07.2014.
Sastanak čelnika Vlade i Skupštine BPK-a sa predstavnicima Skupštine RK „Goražde“
Iskazana spremnost za podršku u revitalizaciji RK „Goražde“

Skupština RK Goražde

Sastanak sa predstavnicima Skupštine Rukometnog kluba „Goražde“ i proslavljenim goraždanskim rukometašima Kasimom Kamenicom i Senjaninom Maglajlijom danas su održali predsjedavajući Skupštine i premijer BPK-a Goražde.

Uzimajući u obzir činjenicu da je ovaj klub napustio elitni rang takmičenja, kao i evidentne probleme u funkcionisanju kluba zbog finansijskih obaveza, izražena je spremnost za pružanje podrške u revitalizaciji ovog kluba kao najvećeg sportskog  brenda Goražda.

Dogovoreno je da dvojac  Kamenica – Maglajlija naprave plan organizacije kluba po ugledu na velike evropske klubove  – od organizacije omladinskog pogona do seniorske ekipe, kao i kvalitetnog funkcionisanja kancelarije kluba.

Zadovoljni iskazanom podrškom i opredjeljenjem predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti da pomognu RK „Goražde“ u rješavanju kadrovskih problema, posebno u sastavljanju i imenovanju Upravnog odbora, predstanici Skupštine kluba izrazili su uvjerenje da za ovaj klub dolaze bolji dani, te da će gradska dvorana ponovo biti puna, a stanovnici Goražda ponosni na ovaj klub.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.