• OBJAVLJENO: 20.08.2014.
Sastanak sa predsjednikom Uprave INEL-MED-a, zastupnika B-Brauna
Razgovarano o mogućem otvaranju dijaliznog centra u Goraždu

Copy of IMG_1123

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Emir Frašto i ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice u Vladi BPK Goražde Nela Čarapić sastali su se danas sa Markom Tadićem, predsjednikom Uprave kompanije INEL-MED sa sjedištem u Mostaru.

Obzirom na sve izraženije potrebe građana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, sa vlasnikom ove kompanije koja je zastupnik linije za dijalizu B-Brauna, njemačkog proizvođača medicinske opreme, razgovarano je o mogućnosti uspostave dijaliznog centra u Goraždu.

Današnji sastanak početak je razgovora o ovoj temi, koja je svakako interesantna za obje strane. Dalji razgovori biće u cilju pronalaženja najprihvatljivijeg modela partnerstva, a jedan od njih je i javno-privatno partnerstvo, istaknuto je danas.

Stalni partneri sa INEL-MED-om koji ove godine obilježava 20.godišnjicu postojanja su federalni Zavod zdravstvenog osiguranja i Ministarstvo zdravlja Republike Srpske. Ova kompanija je dugogodišnji partner Klinike za hemodijalizu Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo i jedna je od respektabilnih firmi u prozvodnji potrošnog materijala za dijalizu i aparata za dijalizu, a vrlo uspješnu saradnju ostvaruje i sa ostalim kliničkim centrima i zdravstvenin ustanovama širom BiH, naglašeno  je ovom prilikom.

Predsjednik Uprave kompanije INEL-MED Marko Tadić u pratnji svojih domaćina danas je posjetio i Kantonalnu bolnicu Goražde. Ova zdravstvena ustanova, kako je istaknuto, sa prostorom i kadrom raspolaže svim potrebnim preduslovima  za realizaciju ovog projekta.

Copy of IMG_1119

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.