• OBJAVLJENO: 21.08.2014.
Ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport primila članove Planinarskog kluba „Goražde-Maglić“
Resorno ministarstvo podržaće državne prvake u orijentiringu

Copy of IMG_1160
Planinarski klub „Goražde-Maglić“ dobiće finansijsku podršku Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde za odlazak na takmičenje Jugoistočne Evrope u orijentiringu koje se ove godine održava u Novom Sadu, Republika Srbija.

Ovo je istaknuto na današnjem prijemu kojeg je za predsjednika Uprave Zajka Šovšića i članove Planinarskog kluba „Goražde-Maglić“ upriličila resorna ministrica Azra Kuljuh.

Članovi ovog kluba su na nedavno održanom takmičenju u orijentiringu na Igmanu postali državni prvaci te će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na takmičenju koje će se od 27- 31.augusta održati u Republici Srbiji i na kojem će učestvovati više od 800 učesnika iz zemalja Jugoistočne Evrope.

Inače, goraždanski planinari već duži niz godina su i državni prvaci u orijentaciji.

Ministrica Kuljuh čestitala je Planinarskom klubu „Goražde-Maglić“ na osvojenoj tituli te im poželjela puno uspjeha na ovom takmičenju.

Vlada BPK Goražde će i ubuduće podržavati uspješne klubove i njihove članove, jer su oni pravi ambasadori svoje zemlje i grada iz kojeg dolaze, istaknuto je danas.

Copy of IMG_1158

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.