• OBJAVLJENO: 27.08.2014.
ZA LJUDE TREĆE ŽIVOTNE DOBI
OD 1. SEPTEMBRA U BPK GORAŽDE POČINJE PROJEKAT ” KUĆNA NJEGA I POMOĆ U KUĆI”

zgrada-sluzbe-kantona

JU Centar za socijalni rad BPK Goražde 1. septembra počinje sa realizacijom projekta „Kućna njega i pomoć u kući“.

Projekat se realizuje u skladu sa programskim aktivnostima Centra za period 2014- 2017., u okviru kojih su planirane mjere zaštite socijalno osjetljivih kategorija stanovništva, a akcenat stavljen na osobe treće životne dobi, djecu bez roditeljskog stranja i osobe sa invaliditetom u stanju socijalne potrebe.

Kako je pojasnila Lejla Peštek, koordinatorica projekta „Kućna njega i pomoć u kući“, u periodu od pet mjeseci kućna njega i pomoć u kući pružat će se za 40 osoba starijih od 65 godina o kojima se nema ko starati te jedan broj osoba sa invaliditetom.

„Na terenu će raditi mobilni tim od 4 njegovateljice i dvije medicinske sestre koje su prošle neophodnu edukaciju u Sarajevu i koje će brinuti o tim osobama, obilaziti ih nekoliko puta u sedmici i pružati usluge njege i brige o domaćinstvu“ – pojasila je Peštek.

Ona je dodala da još ima prostora za prijave lica koja bi mogla bi mogla biti obuhvaćena ovim projektom te uputila poziv da se prijave u Centar za socijalni rad kako bi se izašlo na teren i sagledale potrebe te osobe.

Radio Goražde

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.