• OBJAVLJENO: 26.09.2014.
Potpisan ugovor o izvođenju radova na regionalnom putu R-448
Za realizaciju ovog ugovora izdvojena sredstva u iznosu od 718.550KM

IMG_2309

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto potpisao je danas sa direktorom građevinskog preduzeća „Okac“d.o.o. Halilom Okovićem Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-448, dionica Baćanski most-Zupčići kroz naselje Splavište, u dužini od 1.400 metara.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjedavajući Skupštine BPK Suad Došlo, komesar policije Esad Hurić i direktorica kantonalne Direkcije za ceste Izeta Jahić.

Radi se o proširenju saobraćajnice po najsavremenijim standardima. Predviđene su dvije saobraćajne trake širine 2,90 metara, sa pješačkim stazama. Kako je istaknuto danas, to će povoljnije uticati na odvijanje i bezbjednost saobraćaja, jer je u posljednje vrijeme evidentan intezivan teretni saobraćaj na ovoj dionici, a naselje Splavište dobiće novi, urbaniji izgled.

Vrijednost ugovora je 718.550 KM, a sredstva za njegovu realizaciju u iznosu od 300.000 KM obezbjeđena su iz sredstava GSM licence, dok je ostatak obezbjeđen iz budžeta Direkcije za ceste BPK Goražde.

IMG_2319

Direkcija za ceste već duži vremenski period radi na ovom projektu. Rješavanje imovinskih odnosa predstavljalo je veliki problem.
„Mogu reći da smo mi već sada sa 30 posto vlasnika nekretnina postigli sporazum. Želim naglasiti da ovaj posao sada preuzima općina Goražde po Zakonu o eksproprijaciji i vlasnicima nekretnina s kojima još nije postignut sporazum ponovo će se ponuditi sporazumno rješenje. Nadam da će to biti riješeno vrlo brzo na obostrano zadovoljstvo. Prilikom rješavanja imovinskih odnosa istaknula bih jedan sporazum sa firmom „Bekto-precisa“ koja nam je zemljište u njenom vlasništvu vrijednosti od 5.000 KM ustupila bez naknade. Ovim putem zahvaljujem se direktorici Enisi Bekto“-istaknula je direktorica Direkcije za ceste BPK Goražde Izeta Jahić.

Početak radova se očekuje u roku od sedam dana nakon procedure izbora nadzornog organa, a prema riječima direktorice Direkcije Izete Jahić, oni će biti okončani najkasnije do 31.12.2014.godine, a možda i prije, zavisno od vremenskih uslova.

Riječ je o najznačajnijem projektu Direkcije za ceste u posljednjih pet godina. Njegovom realizacijom, kako ističe direktorica Jahić, Direkcija će u ovoj godini izvršiti svoj Plan rekonstrukcije i investiranja sa 1.100.000 KM .

IMG_2320

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.