• OBJAVLJENO: 30.09.2014.
Okončana procedura odabira korisnika
Ministarstvo za boračka pitanja obezbijedilo sredstva za nabavku školskih udžbenika

IMG_2343

Nakon završene konkursne procedure, Ministarstvo za boračka pitanja BPK Goražde donijelo je odluku o odobravanju novčanih sredstava za nabavku udžbenika učenicima iz reda boračke populacije koji pohađaju srednju školu u školskoj 2014/15. godini.

Tim povodom, danas je održana je konferencija za medije na kojoj je o uslovima i načinu dodjele sredstava za nabavku udžbenika govorio ministar Zijad Briga.

Ove godine, pravo na besplatne udžbenike ostvarila su 134 učenika srednjih škola s prostora BPK- a Goražde za šta su iz Budžeta resornog ministarstva izdvojena sredstva u iznosu od 22.650,00 KM.

Ovom prilikom istaknuto je da postupak dodjele sredstava za nabavku udžbenika ranijih godina  završavan krajem kalendarske godine, što je porodicama predstavljalo problem s obzirom na to da školska godina počinje u septembru.

„Zahvaljujući mukotrpnom radu uposlenika u Ministarstvu za boračka pitanja, u prilici smo da objavimo da je obrađeno ukupno 170 zahtjeva, od kojih 134 ispunjavaju potrebne uslove. Postoji i određen broj lica koja ne ispunjavaju zakonom propisane uslove, ali će ovo ministarstvo u saradnji sa Vladom pokušati da za djecu iz socijalno ugroženih porodica ovaj problem riješi na neki drugi način. Da li će to biti direktna nabavka udžbenika putem škola ili dodjela sredstava, vidjet ćemo u narednim danima, ali uglavnom ćemo nastojati da zadovoljimo potrebe svih prijavljenih korisnika – kazao je ministar.

Prema njegovim riječima, sredstva za nabavku udžbenika trebala bi biti isplaćena u toku sljedeće sedmice.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.