• OBJAVLJENO: 30.09.2014.
Konferencija za medije Centara civilnih inicijativa BiH
Predstavljen Izvještaj o monitoringu rada Vlade i Skupštine BPK-a Goražde

IMG_2357

U Goraždu je danas održana konferencija za medije Centara civilnih inicijativa na kojoj je predstavljen Izvještaj o monitoringu rada Vlade i Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u mandatnom periodu 2010-2014. godina.

Prema ocjeni CCI-a, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  ostvarila je najefikasniju realizaciju planiranih aktivnosti u 2013. godini, što ujedno predstavlja i najveću realizaciju programa rada Vlade u posljednjih osam godina.

Vlada je održala 186, a Skupština 59 zasjedanja. Doneseno je 56 zakona, od kojih 25 predstavljaju temeljne, a 31 izmjene i dopune postojećih zakonskih propisa.

Centri civilnih inicijativa pozitivno su ocijenili blagovremeno donošenje Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u posljednje dvije godine, čime je pokazana odgovornost prema funkcionisanju institucija i nižih nivoa vlasti unutar kantona.

Pozitivno su ocijenjene i Vladine interventne mjere zaštite građanskih, ekonomskih i socijalnih prava na koje je svoju saglasnost dala i Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Posebno je istaknut pozitivan trend smanjenja nezaposlenosti u Bosansko-podrinjskom kantonu te je navedeno da je od januara 2011. godine do maja 2014. godine broj nezaposlenih smanjen sa 4295 na 3561.

IMG_2352

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.