• OBJAVLJENO: 15.10.2014.
Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK Goražde
Izbori prošli bez ijednog incidenta

Copy of IMG_2168

Sa bezbjednosnog aspekta opći izbori na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde protekli su u najboljem redu.

Prema riječima ministra unutrašnjih poslova Osmana Subašića, tokom izbornog dana nije bilo nijednog incidenta, prekršaja niti krivičnog djela, što govori o visokoj svijesti birača, ali i o spremnosti i predanosti čuvara reda.

Policija je, ističe ministar, obezbjeđivala svako izborno mjesto u skladu sa demokratskim principima. U nedjelju 12.oktobra, tokom cijelog dana, bila je otvorena i CIPS sala. Službenicima se obratilo oko 50-tak građana koji su dobili odgovarajuću dokumentaciju kako bi mogli pristupiti glasanju.

„ Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK-a Goražde bilo je u stalnoj koordinaciji sa Federalnom upravom policije i Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH i svaka 2 sata o tome izvještavalo Operativni štab Federalne uprave policije. Naš Operativni štab na čelu sa policijskim komesarom zasijedao je 24 sata te pratio situaciju na području cijelog Bosansko-podrinjskog kantona Goražde“- ističe ministar Subašić.

O bezbjednosti birača 12.oktobra brinulo je 150 službenika uniformisane i krim policije angažovanih od strane Ministarstva unutrašnjih poslova BPK-a Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.