• OBJAVLJENO: 27.10.2014.
„Bileća open 2014“
Jedinica za podršku MUP-a BPK-a Goražde ostvarila zapažene rezultate

IMG_2718

U organizaciji bilećkog Streljačkog kluba „Hercegovac“ u Bileći je po treći put održano međunarodno takmičenje u gađanju snajperskim puškama na velike daljine.

Učešće na takmičenju „Bileća open 2014“ uzelo je 70 takmičara koji su se takmičili ekipno i pojedinačno u disciplinama na 300 i 500 metara.

Na takmičenju u kategoriji vojno-policijskih ekipa učestvovali su i pripadnici Jedinice za podršku Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova BPK-a Goražde koji su među pet ekipa koje su se takmičile u ovoj kategoriji ostvarili zapažene rezultate. Najbolje rezultate pojedinačno su ostvarili Kemal Čengić i Fadil Hurić.

Gađanjem na daljinu od 500 metara u pojedinačnoj kategoriji prvo mjesto je osvojio Kemal Čengić, dok je u ekipnom takmičenju, gađanjem na daljinu od 300 i 500 metara Jedinica za podršku Uprave policije Goražde zauzela drugo mjesto.

Tim povodom, ministar unutrašnjih poslova Osman Subašić i komesar Uprave policije Ešef Hurić organizovali su prijem na kojem su pripadnicima Jedinice za podršku uputili čestitke, te im dodijelili zahvalnice za uspješno predstavljanje našeg kantona na ovom takmičenju.

Bila je ovo prilika da se razgovara i o materijalno-tehničkoj opremljenosti ove jedinice, jer, kako su istakli takmičari, ako se u obzir uzme oprema s kojom su raspolagali, onda postignuti uspjeh još više dobija na značaju.

„Jedinica ima potencijal, ali joj fali oprema. Mi smo imali najslabiju opremu od svih ekipa koje su učestvovale i mislim da je potrebno poraditi na rješavanju ovog pitanja. Kad je riječ o ljudskom faktoru, tu ne bismo trebali imati problema“ – kazao je Kemal Čengić.

Ovom prilikom je istaknuto da će resorno ministarstvo uz pomoć Vlade kantona u narednom periodu nastojati iznaći sredstva za opremanje policije potrebnom materijalno-tehničkom opremom i stvaranje što boljih uslova za rad policije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.