• OBJAVLJENO: 21.11.2014.
Vlada BPK Goražde održala 104.redovnu sjednicu
Odobreno 50.000 KM za Program podrške razvoju privatnog sektora i izvozne industrije

IMG_3014

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na početku današnje 104. redovne sjednice odobrila je 45.000 KM javnom komunalnom preduzeću „6.mart“ d.o.o. Goražde za nabavku prioritetne opreme za potrebe vodosnabdijevanja. Sredstva su odobrena u okviru Programa unaprjeđenja usluga javnih preduzeća za 2014.godinu.

50.000 KM odobreno je na ime Programa podrške razvoju privatnog sektora i izvozne industrije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2014. godinu, a sredstva su namijenjena za poboljšanje saobraćajne infrastrukture industrijske zone „Pobjeda“.

Vlada je odobrila i sredstva za podsticaj u poljoprivredi, poticaj za držanje osnovnog stada ovaca i koza u iznosu od 40.355 KM za 72 fizička lica, dok je pravo na poticaj za držanje matičnog stada krava (mliječna grla) u 2014. godini u iznosu od 31.400 KM ostvario 121 korisnik.

Data je saglasnost za odobravanje novčanih sredstava Crvenom krstu, te za sufinansiranje rada Udruženja Veterana policije regije Goražde za 2014.godinu.

Usvojen je izvještaj o radu Ministarstva za unutrašnje poslove BPK-a Goražde za oktobar 2014.godine te odobrena Odluka o imenovanju članova Policijskog odbora za policijske službenike BPK-a Goražde.

IMG_3021

U oblasti Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport doneseni su zaključci o davanju saglasnosti Srednjoj tehničkoj školi “Hasib Hadžović“ za pokretanje postupka i nabavku instalacije video nadzora, kao i postupka za izvođenje radova na zamjeni dotrajalog cjevovoda na objektu škole.

Ministarstvu za pravosuđe, upravu i radne odnose odobreno je raspisivanje internog oglasa za prijem namještenika u Opštinskom sudu Goražde.

Direkciji robnih rezervi BPK-a Goražde odobreno je da izvrši nabavku 24.000 litara lož ulja, te da izvrši ustupanje 1.900 kilograma brašna TIP 710 Ministarstvu za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice u svrhu podjele socijalno najugroženijim porodicama.

Vlada je razmatrala i odobrila zahtjeve za finansijsku pomoć i pomoć iz sredstava Vladine rezerve.

Na kraju sjednice, Vlada je odobrila Program i Finansijski plan obilježavanja 25.novembra-Dana državnosti BiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.