• OBJAVLJENO: 25.11.2014.
Bosansko-podrinjski kanton Goražde
Obilježen 25. novembar – Dan državnosti BiH

IMG_3200

Dan državnosti Bosne i Hercegovine danas je svečano obilježen i u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Delegacije zakonodavne i izvršne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i općina u njegovom sastavu, delegacije Muftijstva goraždanskog, boračkih udruženja iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, Oružanih snaga,  te Udruženja antifašista i boraca NOR-a u jutarnjim su satima položile su  cvijeće na spomen obilježje braniocima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde te odali počast šehidima i palim borcima koji su u toku protekla dva rata dali živote za odbranu naše zemlje.

IMG_3169

Uz učenje Fatihe, cvijeće je položeno i na šehidsko mezarje u Kolijevkama.

Delegacije zakonodavne i izvršne vlasti, muftijstva i boračkih udruženja položile su cvijeće i na partizansko spomen obilježje u Kolijevkama.

IMG_3185

Svečana akademija, posvećena ovom historijskom datumu održana je u Centru za kulturu.

Čestitku povodom Dana državnosti građanima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde uputio je predsjedavajući Skupštine BPK  Suad Došlo.

Na akademiji su nastupili učenici osnovnih škola “Fahrudin Fahro Baščelija” i “Husein ef Đozo” te  Osnovne muzičke škole “Avdo Smailović”.

IMG_3224

Pobjednici literarnog natječaja o temi Dan državnosti, Eman Hrustanović, učenik VII razreda OŠ “Fahrudin Fahro Baščelija” i  Amira Jahić, učenica IV razreda STŠ “Hasib Hadžović” pročitali su svoje radove.

IMG_3210

U Gradskoj art galeriji otvorena je samostalna likovna izložba autora Fadila Salkovića.

U sklopu obilježavanja Dana državnosti BiH, u subotu i nedjelju, 29. i 30. novembra 2014. godine, u organizaciji Muškog rukometnog kluba “Goražde”, održat će se Internacionalni rukometni turnir omladinskih selekcija u muškoj i ženskoj konkurenciji, pod nazivom „Trofej Goražda 2014“.  Turnir počinje u subotu, 29.novembra u  13.00 sati.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.