• OBJAVLJENO: 26.11.2014.
Iz Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde
Učenicima dodijeljene nagrade i priznanja

IMG_3250

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde danas je upriličen prijem za učenike koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenju u likovnom i literarnom stvaralaštvu, koje je održano u okviru obilježavanja 25.novembra, Dana državnosti BiH u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Priznanja i nagrade uručila je resorna ministrica Azra Kuljuh, koja je učenicima i njihovim nastavnicima čestitala na ostvarenim rezultatima te im poželjela puno uspjeha u budućem radu i obrazovanju.

Podsjećamo, u pisanju literanih radova, među učenicima osnovnih škola najbolji su bili: Eman Hrustemović (OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ ), Amila Ramović (OŠ„Ustikolina“) i Ilmana Imširović (OŠ„Prača“), a među učenicima srednjih škola : Amira Jahić (STŠ„Hasib Hadžović“), Ema Hastor (MSŠ „Enver Pozderović“) i Amila Mašić (STŠ „Hasib Hadžović“ ).

U likovnom stvaralaštvu najbolji su bili slijedeći učenici: Dalio Dostović (OŠ„Fahrudin Fahro Baščelija“), Lamija Kahvedžić (OŠ„Fahrudin Fahro Baščelija“), Zerina Biser (OŠ„Husein ef. Đozo“ ) i Hamza Omerbašić (OŠ „Ustikolina“) .

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.