• OBJAVLJENO: 28.11.2014.
Kasarna „Kosova“ Ustikolina
Obilježen Dan Oružanih snaga BiH

IMG_9802

U organizaciji 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BiH, u kasarani „Kosova“ danas je obilježen Dan Oružanih snaga BiH.

Svečanom postrojavanju pripadnika Oružanih snaga BiH prisustvovao je i veliki broj zvaničnika iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a čestitke svim pripadnicima Oružanih snaga uputio je komandant 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade OS BiH Fikret Bandić.

„Ovo je deveta godišnjica od formiranja OS BiH koje su nastale od dvije entitetske vojske i koje su u proteklih osam godina postigle značajne rezultate u jačanju države BiH, kao i približavanju BiH euroatlanskim integracijama. Kao i prethodnih godina, i godina iza nas donijela je napredak u svim oblastima djelovanja našeg bataljona u sklopu OS BiH. Prošla godina bila je veoma uspješna za našu jedinicu i uvjeren sam da će naša jedinica nastaviti sa ostvarivanjem zapaženih rezultata u usavršavanju i obuci za onu misiju za koju je i namijenjena, kao i da će još više poboljšati i unaprijediti saradnju sa civilnim strukturama“– kazao je Bandić u svom obraćanju.

Čestitke pukovniku Bandiću i svim pripadnicima Oružanih snaga BiH danas su uputili premijer Emir Frašto i ministri u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

U čestitki stoji: “Pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine čestitamo 1. decembar – Dan oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Neka ovaj rođendan zajedničkih oružanih snaga države BiH bude još jedan garant mira svim građanima“.

Program obilježavanja u kasarani „Kosova“ započeo je juče malonogometnim turnirom i Danom otvorenih vrata, dok je centralna ceremonija obilježavanja Dana OS BiH održana danas u Zenici.

IMG_9812

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.