• OBJAVLJENO: 26.12.2014.
Iz Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde
Potpisani ugovori o dodjeli studentskih kredita

IMG_3618

U zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je upriličeno svečano  potpisivanje ugovora sa studentima koji su ostvarili pravo na dodjelu studentskog kredita u studijskoj 2014/2015. godini.

Riječ je o 196 studenta koji su ostvarili ovo pravo, a visina studentskih kredita kreće se u rasponu od 120 do 250 KM, zavisno od fakulteta, godine i stepena studija te prosjeka ocjena.  Ukoliko je student ostvario prosjek ocjena iznad devet, visina njegovog studentskog kredita uvećava se za trideset posto.

Uz čestitke studentima i njihovim roditeljima, ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Azra Kuljuh kazala je da bi isplata studentskih kredita za razliku od prethodnih godina trebala krenuti u januaru 2015. godine.

„Mi smo planirali da isplata studentskih kredita krene već od januara da se ne bi dogodilo da se akademska godina skoro i završi, a da isplata još nije počela. Sredstva su planirana u Budžetu, a mi ćemo se držati te dinamike. Svim studentima koji su dobili studentski kredit ove godine poželjela bih da se vrijedno trude, kako bi upisali narednu godinu studija i automatizmom stekli pravo da i dalje primaju studentski kredit“- istakla je ona ovom prilikom.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.