• OBJAVLJENO: 26.12.2014.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Svečani prijem za direktora Jusufa Hubjera

IMG_3662

U organizaciji Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je organizovan svečani prijem za direktora firme UNIS „Ginex“ d.d. Goražde Jusufa Hubjera.

Prijem je organizovan kao priznanje za njegovu dugogodišnju predanost radu i ostvarene poslovne uspjehe o čemu svjedoče i priznanja „Zlatni globus“ i „Plaketa za životno djelo“, koje je mu je ove godine dodijelila  Agencija  za  izbor  najuspješnijih  privrednika  i  menadžera  u  BiH.

Zvanice je prvi pozdravio premijer BPK-a Goražde Emir Frašto.

– Organizovali smo obilježavanje jednog života ispunjenog borbom i dokazivanjem . Obično se vraćamo unazad pa nešto govorimo sa tugom ili žalom. Ovo bismo trebali da govorimo sa slavodobitnošću, zahvaljujući prije svega posebnoj ličnosti kojoj danas ovo posvećujemo. Možda su nas ponukale zadnje nagrade izvan okvira BPK Goražde kao priznanje kvalitete izuzetnog i dokazanog našeg Jusufa Hubjera. Život je borba to mi svi znamo i malo njih uspije da ima šta u životu pokazati tako punih ruku da u toj borbi bude izuzetan. Da bude izuzetan roditelj, jedan od najpoznatijih privrednika na prostorima bivše Jugoslavije i BiH. Čast mi je da možemo to prepoznati u momentima kad i ovaj naš kanton i prostor koliko toliko vraća prepoznatljivost  prije svega kroz namjensku industriju, da se kroz privredu ide ka boljitku svih građana BPK. Zato mu se zahvaljujem u ime Vlade BPK Goražde – kazao je premijer, koji je nakon toga direktoru Ginex-a u ime Vlade BPK uručio prigodan poklon.

IMG_3681

Uz zahvalnost Vladi i premijeru, direktor Jusuf Hubjer u svom se obraćanju prisjetio i svih saradnika koji su kao veliki stručnjaci obilježili rad ovog preduzeća.

„Ovo je, čini mi se, prvi put da se malo više cijeni privreda. Ova nagrada pripada zaposlenicima. Prvo mojim saradnicima koji su tu, zatim mojoj stručnoj ekipi i svim radnicima kojih ima 500. Treba pohvaliti čitavu privredu kantona, jer smo mi, ako izuzmemo Trebinje, prvi koji više izvozimo nego što uvozimo, a to je izuzetno dobro i za budućnost. Od nove godine ja idem u penziju, ali je izabrano novo, mlado društvo, a mi smo tu da im pomognemo. Kad je riječ o kadrovima, koliko ih imamo sposobnih, mi možemo voditi još jednu firmu. Firma „Ginex“ će nastaviti svoj rad i u budućnosti i raditi još dugo vremena“- poručio je Jusuf Hubjer.

Gostima na prijemu obratili su se i načelnik općine Goražde Muhamed Ramović i predsjednik Privredne komore BPK-a Dževad Terović, koji je ovom prilikom Jusufu Hubjeru uručio i prigodan poklon.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.