• OBJAVLJENO: 30.12.2014.
Izgradnja zgrade „Lamela H-2“ – Zgrada za mlade
Potpisan ugovor o izvođenju druge faze radova

IMG_3711

U zgradi Vlade Bosansklo-podrinjskog kantona Goražde danas je potpisan ugovor kojim su stvoreni uslovi za početak druge faze radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta „Lamela H-2“, poznatijeg kao Zgrada za mlade.

Ugovor su potpisali premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto u ime investotora i direktor GPD „Drina“ d.d. Hajrudin Vlajčić u ime izvođača radova.

Ceremoniji potpisivanja ugovora o izvođenju druge faze radova koja podrazumijeva unutrašnje radove na izgradnji zgrade „Lamela H-2“, prisustvovala je i ministrica za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Biljana Simić.

– Vrijednost ugovorenih radova je 1.361.354,36 KM. Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline provelo je zakonom predviđenu proceduru i kao najpovoljniji ponuđač za izvođenje radova izabrana je firma GPD „Drina“ d.d. Rok za izvođenje radova je 180 kalendarskih dana, a mi sa zadovoljstvom možemo najaviti početak druge faze na izgradnji Zgrade za mlade – istakla je resorna ministrica i dodala da će radovi početi čim to budu dozvoljavali vremenski uslovi.

IMG_3716

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.