• OBJAVLJENO: 22.01.2015.
Vlada BPK Goražde u posjeti općini Pale u F BiH
Probleme ove lokalne zajednice potrebno je zajednički rješavati

IMG_4114

Nakon posjete općinama Goražde i Foča u F BiH, predstavnici Vlade BPK Goražde, na čelu sa premijerom Emirom Okovićem, posjetili su danas i općinu Pale u F BiH.

Radi se o prvoj posjeti novoimenovane Vlade ovoj lokalnoj zajednici. Na sastanku sa načenikom Asimom Zecom i njegovim saradnicima razgovarano je o nagomilanim problemima s kojima se susreću u proteklom periodu te mogućnostima njihovog rješavanja.

Prema riječima premijera BPK Goražde Emira Okovića opredijeljenje ove Vlade prije svega ogleda se u poboljšanju saradnje sa lokalnim zajednicama, prvenstveno onim nerazvijenim, kako bi se zadržalo stanovništvo na tim prostorima.

„Nakon posjeta općinama u sastavu našeg kantona otprilike smo utvrdili šta su to gorući problemi lokalnih zajednica kako bismo pokušali adekvatno odgovoriti za ovu godinu kroz naš program rada i budžet za 2015.godinu. Sasvim smo sigurni da ima problema koji su po prirodi projecirani na neki duži vremenski period, a ima i onih na koje ćemo vjerovatno odmah moći odgovoriti. U svakom slučaju, cilj je da usaglasimo zajedničku crtu djelovanja kako bismo puno operativnije djelovali “-kazao je premijer BPK Goražde Emir Oković.

IMG_4109

Podrška ovoj lokalnoj zajednici u narednom periodu trebala bi se ogledati kroz poboljšanje stanja u budžetu te donošenju zakonskih propisa, prvenstveno Zakona o koncesijama.  Načelnik općine Pale u F BiH vjeruje da će imati podršku ove Vlade kako bi građanima ova općina u pravom smislu bila servis.

„Čini mi se da su mladost i iskustvo ove Vlade dobra stvar. Znam da će naići na mnoge poteškoće, ali moramo se zajedniči dogovarati i nastupati prema većim nivoima vlasti. Najveću podršku ove Vlade očekujem u popravljanju stanja u budžetu. Druga stvar, očekujem da se donesu određeni zakonski propisi, konkretno Zakon o koncesijama, jer sredstva od koncesija iz ove općine odlaze u budžet  kantona, a mi moramo od njih tražiti da nam pomognu i onda je to problem. Takođe, očekujem podršku kroz učešće za projekte kod agencija, fondacija i viših nivoa vlasti. Ja ću ono sve što bi trebalo biti operativno u 2015.godini dostaviti pismeno i premijeru i ministrima“-istaknuo je načelnik općine Pale u F BiH Asim Zec.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.