• OBJAVLJENO: 28.01.2015.
Sastanak sa predstavnicima UNDP-a
Do septembra novi sistem grijanja u Kantonalnoj bolnici Goražde

IMG_4247

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Alen Pašović sa saradnicima sastali su se danas sa predstavnicima UNDP-a.

Na sastanku kojem je prisustvovao direktor Kantonalne bolnice Goražde Fuad Rovčanin, razgovarano je nastavku realizacije projekta pod nazivom „Smanjenje emisije stakleničkih gasova instalacijom kotla na čvrsto biogorivo, uz povećanje energetske efikasnosti sistema grijanja u Kantonalnoj bolnici Goražde“.

Projekat u vrijednosti od 400.000 KM finansiraju UNDP i Fond za zaštitu okoliša FBiH, a sa 100.000 KM sufinansira i Vlada BPK-a.

Kako ističe ministar Pašović, na današnjem sastanku data su uvjerenja da će Vlada, čim bude usvojen Budžet BPK za 2015.godinu, omogućiti isplatu preostalih sredstava s kojima učestvuje u finansiranju ovog projekta.

Najkasnije do mjeseca septembra, do nove grijne sezone, Kantonalna bolnica Goražde trebala bi dobiti novi sistem grijanja a time poboljšati uslove smještaja i liječenja svojih pacijenata kao i uštedu energije.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.