• OBJAVLJENO: 08.02.2015.
GORAŽDANI UŽIVALI U SJAJNOM KONCERTU UMJETNIKA IZ TURSKE, KAZAHSTANA I KIRGISTANA

IMG_2015

Goraždanska publika sinoć je uživala u jedinstvenom događaju, sjajnom koncertu pod nazivom “Kazakistan SAZGEN SAZY” koji su u gradu na Drini priredili članovi orkestra narodnih melodija iz Kazahstana te narodnih instrumenata i umjetnika iz Kazahstana, Kirgistana i Turske.

Koncert su zajednički organizovali Međunarodna turska kulturna asocijacija ” TURKSOY” koja baštini i promoviše tursku kulturu, bratske općine općine Kećioreniz Ankare i Goražde, te Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

IMG_1997

U gradu koji je gladan kulturnih događaja, velika sala Centra za kulturu sinoć je bila ispunjena do posljednjeg mjesta a ansambl sačinjen od umjetnika instrumentalista i pjevača – solista, publici su podarili nezaboravan umjetnički događaj propraćen burnim aplauzima.
Ansambl je u BiH stigao po prvi put a povod je učešće na 31. međunarodnoj manifestaciji “Sarajevska zima”, no Goražde je bilo domaćin njihovog prvog nastupa u ovoj zemlji. Danas će ove sjajne umjetnike ugostiti građani Mostara, dok ih nastup u Sarajevu očekuje sutra.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.