• OBJAVLJENO: 11.02.2015.
Ministarstvo za pravosuđe, upravu i radne odnose
Potpisani ugovori o izvršavanju rada za opće dobro

Copy-of-100_8526

S ciljem omogućavanja izvršavanja rada za opće dobro na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ministrica za pravosuđe, upravu i radne odnose u Vladi BPK Goražde Radmila Janković  potpisala je 09.  i 10.02.2015. godine ugovore  o izvršavanju rada za opće dobro na slobodi sa direktorima J.P. “Bosansko – podrinjske šume” d.o.o. Goražde  i  JKP „Ušće“ d.o.o. Ustikolina, kojima su regulisani međusobni odnosi dviju strana kada je u pitanju izvršavanje alternativne sankcije rada za opće dobro.

Na ovaj način resorno Ministarstvo moći će, u skladu sa Pravilnikom o izvršavanju rada za opće dobro na slobodi, upućivati osobe kojima je u sudskom postupku izrečena alternativna sankcija rada za opće dobro, na izvršavanje sankcije u J.P. “Bosansko – podrinjske šume” d.o.o. Goražde  i  JKP „Ušće“ d.o.o. Ustikolina.

Ugovor o izvršavanju rada za opće dobro sa J.P. “Bosansko – podrinjske šume” d.o.o. Goražde  i  JKP „Ušće“ d.o.o. Ustikolina, bio je potpisan i u prošloj godini, tako da je on, praktično, samo produžen.

Svrha izvršavanja rada za opće dobro je da se osuđenik, kojem je pod određenim uslovima i obavezama ograničena sloboda, ne isključi iz društva, već da mu se omogući da uz pomoć i nadzor društvene zajednice, radom i odnosom prema posljedicama izazvanim počinjenim djelom, razvije svijest o štetnosti određenih ponašanja, kao i odgovornost za štetne posljedice.

Institut rada za opće dobro u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde uveden je 2012.godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.