• OBJAVLJENO: 26.02.2015.
GORAŽDANSKI SREDNJOŠKOLCI U AKCIJI UREĐENJA IZLETIŠTA ROROVI

11026025_1539750476290150_2650260238261579858_n

Na inicijativu Udruženja za očuvanje lika i djela Zaima Imamovića i saboraca, koja je dostavljena Organizacionom odboru za obilježavanje 1. marta Dana nezavisnosti BIH, ovih dana goraždanski srednjoškolci vrijedno rade na uređenju izletišta “Rorovi”.

Prema riječima Selima Imamovića, namjera je bila ponovo inicirati ideju trajnog rješenja za očuvanje ovog jedinstvenog parka u kojem se nalazi i spomen soba legendarnom komandantu Zaimu Imamoviću.

” Ideju samog čišćenja i uređenja izletišta Rorovi koje je svakodnevno na meti vandala i nesavjesnih građana, podržalo je i resorno kantonalno ministarstvo koje je u saradnji sa sve tri srednje škole organizovalo ovu akciju. Međutim, potrebno je konačno iznaći trajno rješenje, možda i u saradnji sa boračkim udruženjima, za očuvanje ovog parka, mjesta koje ima historijski značaj za Goražde” – kazao je Imamović.

Prema programu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, u nedjelju, 01.marta u 11,15 sati, nakon polaganja cvijeća na centralno spomen obilježje braniteljima BPK Goražde, kantonalni i općinski zvaničnici posjetiće  izletište “Rorovi”, kako bi svojim dolaskom podržali pomenutu inicijativu te odali počast  legendarnom komandantu Zaimu Imamoviću i svim braniteljima.

Svaka čast našim srednjoškolcima i njihovim profesorima koji su vrijednim radom na uređenju ovog izletišta pokazali  kako se voli i cijena domovina i oni koji su je odbranili.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.