• OBJAVLJENO: 26.02.2015.
Sastanak ministra privrede sa učenicima i uposlenicima OŠ “Husein ef. Đozo”  
Razgovarano o projektu zaštite životne sredine

OŠ Huesin ef. Đozo

Učenici  III razreda OŠ ”Husein ef. Đozo” danas su zajedno sa direktorom  Almirom Sijerčićem, pedagogicom Sabinom Džebo i nastavnicom Samirom Kanlić posjetili kantonalnog ministra privrede Eseda  Radalješa.

Povod posjete bio je upoznavanje ministra sa projektom na kojem rade, a riječ je o projektu ”Budimo ekološki osvješteni i odgovorni”, čiji je glavni cilj osnaživanje i unaprjeđenje saradnje lokalne zajednice i škole na podizanju svijesti o zaštiti životne sredine.

Aktivnosti projekta usmjerene su na podizanje nivoa znanja, sposobnosti i motivisanosti učenika, uposlenika škole i roditelja učenika te svih članova lokalne zajednice o važnosti očuvanja okoliša kroz usvajanje novih znanja i vještina, promjenu ponašanja, promovisanje savremenih načina razvrstavanja otpada, prvenstveno plastične ambalaže i papira.

Učenici su sa ministrom razgovarali o zaštiti životne sredine i recikliranju otpada te tražili podršku ovog ministarstva za realizaciju pomenutog projekta.

Škola će sa ovim projektom aplicirati i prema Fondu otvorenog društva kako bi, u saradnji sa lokalnom zajednicom, animirala građane da shvate uzroke i posljedice ljudskog nemara i potakla ih da ispravno reaguju i prihvate odgovornost za svoje ponašanje u kontekstu zaštite životne okoline.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.