• OBJAVLJENO: 28.02.2015.
U sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH
Otvorena Univerzalna škola sporta

022

U sklopu Programa obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, u Goraždu je danas otvorena Univerzalna škola sporta. Školu sporta svečano je otvorio ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga, koji je kazao da će i ova univerzalna škola sporta imati podršku ministarsta na čijem je čelu, te da će se nastojati stvoriti što bolji uslovi za rad sa djecom.

Ceremonija otvaranja održana je u OŠ ”Husein ef. Đozo”, a inicijativu za otvaranje ove škole pokrenulo je Udruženje pedagoga sporta BPK Goražde. Škola je namijenjana za djecu predškolskog uzrasta (od 4 do 6 godina) i djecu mlađeg školskog uzrasta . Njen program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportista, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 4 do 11 godina koja su u modernom društvu izložena svakodnevnom stresu i lošim uticajima okoline.

” Naša je želja da odmaknemo djecu od računara, tableta, televizora i da ih učimo zdravim navikama te samim tim doprinesemo njihovom zdravom razvoju”-kazao je Sanin Herenda, koordinator Univerzalne škole sporta.

Upis u Univerzalnu školu sporta je besplatan, a mjesečna članarina u iznosu od 15 KM bit će iskorištena za nabavku potrebnih sportskih rekvizita. Treninzi će se održavati tri puta sedmično, a sa djecom će raditi profesori tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Učlanjenje u školu sporta moguće je izvršiti prijavom na facebook profilu Udruženja pedagoga sporta Goražde ili lično u prostorijama Udruženja koje se nalazi u ulici 43. Drinske brigade u Goraždu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.