• OBJAVLJENO: 28.02.2015.
Press konferencija Kluba borilačkih vještina „Šampion“ Sarajevo
Goražde domaćin boks spektakla

002

U hotelu „Behar“ danas je održana press konferencija povodom noći profesionalnog boksa koja će se održati u Goraždu u nedjelju 1. marta 2015. godine.

Press konferenciju upriličili su organizatori – predstavnici Kluba borilačkih vještina „Šampion“ iz Sarajeva, a na press konferenciji prisutnima su se obratili i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Damir Žuga te načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović koji su pozvali građane da prisustvuju ovom velikom sportskom događaju koji će se održati u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu s početkom u 20.00 sati.

Planirano je ukupno deset borbi, a borbu večeri imat će Haris Radmilović protiv Gorana Dinića iz Srbije. Na ovom bokserskom spektaklu  nastupit će borci iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Njemačke.

Pokrovitelji ove sportske manifestacije koja se održava u sklopu Programa obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH  su Vlada BPK i općina Goražde.

Noć boksa posvećena je našem sugrađanu – bivšem bokseru Elvedinu Hamziću-Puretu, za čije liječenje će se  od prodaje ulaznica izdvojiti dio sredstava.

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.