• OBJAVLJENO: 13.03.2015.
Ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice posjetio Dom za stara i iznemogla lica
Krenulo se s rješavanjem problema!

IMG_5428

Ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice u Vladi BPK-a Goražde Alen Pašović sa saradnicima posjetio je danas Dom za stara i iznemogla lica Goražde.

Prvu posjetu ovoj ustanovi ministar je iskoristio za sastanak sa v.d. direktorom Kemalom Kuljuhom i obilazak štićenika Doma.

Ministar Pašović nakratko se susreo i sa dijelom uposlenih koji su nedavno protestovali zbog neisplaćenih potraživanja i koji su mu iznijeli svoje zahtjeve.

IMG_5429

Akumulirani gubitak više od milion KM, blokirani računi zbog sudskih presuda i potraživanja radnika, sumorna su slika ovog Doma koji je sve drugo osim udobnog mjesta za boravak starih osoba.

Ovo naslijeđeno stanje teško je prevazići, ali Vlada kako ističe ministar, već je poduzela određene korake kako bi ga bar malo ublažila. Isporučene su određene količine lož ulja za grijanje, imenovan privremeni Upravni odbor do okončanja konkursne procedure te raspisan konkurs za izbor direktora.

Ovi ali i drugi koraci koje će Vlada poduzeti govore o tome da će se ovom problemu prići ozbiljno i nastojati iznaći konkretna rješenja za izlaz iz teške situacije, istaknuto je danas.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.