• OBJAVLJENO: 19.03.2015.
U Goraždu održana 13. redovna Skupština Udruženja inženjera i tehničara šumarstva
Ukazano na značaj šuma kao prirodnog resursa

IMG_5552

U organizaciji  JP „Bosansko-podrinjske šume“, u Goraždu je danas održana 13. redovna Skupština Udruženja inženjera i tehničara šumarstva FBiH.

Učesnike Skupštine pozdravio je i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković koji je na ovaj način želio skrenuti pažnju na rad ovog udruženja i značaj djelatnosti šumarstva za cjelokupno društvo.

On je upoznao učesnike skupa da je u toku izrada Strategije razvoja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period 2016-2020. godina i kazao da će se, u okviru ovog strateškog dokumenta, razvoju i zaštiti šuma posvetiti posebna pažnja.

IMG_5558

Nepostojanje zakonskih propisa iz ove oblasti na federalnom i državnom nivou u velikoj mjeri otežava rad u šumarskoj djelatnosti. Iz tog razloga onemogućen je i monitoring zdravstvenog stanja šuma, kao i provođenje mjera integralne zaštite šuma, što za posljedicu ima gubljenje ovog važnog prirodnog resursa, ističu u udruženju.

Povodom obilježavanja 21. marta – Međunarodnog dana šuma, Udruženje inženjera i tehničara šumarstva FBiH pozvalo je institucije vlasti na svim nivoima, obrazovne institucije, udruženja i sve građane da na prigodan način obilježe ovaj datum i daju svoj doprinos u podizanju svijesti o značaju šuma.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.