• OBJAVLJENO: 20.03.2015.
Osnovna muzička škola „ Avdo Smailović“
TRADICIONALNI KONCERT „U SUSRET PROLJEĆU“

DSC_0482

Pregršt radosti podarili su đaci goraždanske Osnovne muzičke škole „ Avdo Smailović“ prisutnima na tradicionalnom koncertu sa simboličnim nazivom „ U susret proljeću“. Na početku koncerta đake i posjetioce pozdravili su ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga i direktorica škole Selma Verem.

Izvodeći djela velikih kompozitora na koncertu su nastupili Amila Obuća, Amar Borovac, Taida Dučić, Vildana Bašić, Sarah Pjano, Balša Kajević, Sara Medina Šehović, Adi Efendić, Lejla Omerbegović, Merima Hubjer, Ismihana Perla, te vokalni ansambl u kome su učenice škole Vildana Bašić, Merima Hubjer, Ilma Kazagić, Ema Mušović, Merima Vukas, Lejla Žuga, Sara Bešo, Lejla Hadžović).

Đaci škole, nastupili su u ansamblima po dvoje, svirajući različite instrumente, a koncert je bio i jedna od audicija za izbor đaka i ansambala koji će ovu školu predstavljati na predstojećem federalnom takmičenju učenika i studenata muzike.

Đaci i njihovi nastavnici uložili su mnogo truda i ljubavi u svaku kompoziciju i treba očekivati nove uspjehe goraždanske muzičke škole koja ove godine obilježava 40 godina postojanja.

S.K.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.