• OBJAVLJENO: 25.03.2015.
Sastanak ministra za boračka pitanja sa predstavnicima OS BiH i boračkih udruženja

IMG_5726

Ministar za boračka pitanja Zijad Briga danas je održao sastanak sa predstavnicima 3. pješadijskog bataljona Oružanih snaga BiH i predstavnicima temeljnih boračkih udruženja s prostora Bosansko-podrinjskog kantona.

Razlog  održavanja sastanka s predstavncima boračkih udruženja bili su razgovori o planiranim aktivnostima  resornog ministarstva za ovu godinu.

– Danas smo još jednom podcrtali da je opredjeljenje i težište Vlade, ovog ministarstva i svih boračkih udruženja zapošljavanje pripadnika boračke populacije. U tom pravcu dogovorili smo se o daljem načinu rada, a sve s ciljem da se ova godina iskoristi i da se uposli što veći broj pripadnika boračke populacije. Mislim da smo pri kraju realizacije projekta koji smo započeli u prošloj godini i koji bi u konačnici trebao rezultirati sa pedeset radnih mjesta, uglavnom u oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje – istakao je ministar Briga.

Zadovoljstvo današnjim razgovorima te najavom početka realizacije projekta zapošljavanja iskazao je predsjednik Udruženja demobilisanih boraca Nesib Hodo.

– Projekat zapošljavanja započet je u prošloj godini i dosad je završena procedura objave javnog poziva i odabira kandidata. Uz podršku sadašnje Vlade nastavljamo sa ovim projektom, s ciljem da te ljude konačno zbrinemo. Radi se o pripadnicima boračke populacije koji se bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, kao i onima koji se bave nekom zanatskom djeltanošću – kazao je Hodo.

Sa predstavnicima 3. pješadijskog bataljona OSBiH razgovarano je o predstojećem obilježavanju 15. aprila – Dana Armije BiH te pripremama za održavanje manifestacije „Dani otpora u BPK Goražde“ koja se tradicionalno obilježava u mjesecu maju.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.