• OBJAVLJENO: 27.03.2015.
Sastanak predstavnika Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport sa predstavnicima Tursko-bosanskog koledža
Probno testiranje za prijem učenika iz BPK na Tursko-bosanski koledž održat će se i ove godine

IMG_5761

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga, direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota i direktori osnovnih škola sa područja BPK-a Goražde danas su se susreli sa predstavnicima Tursko-bosanskog koledža iz Sarajeva.

Ovom prilikom razgovarano je o mogućnostima upisa naših učenika na ovaj koledž te probnom prijemnom ispitu za upis koji bi se se u našem gradu trebao održati  u aprilu.

Predstavnici koledža prezentirali su rezultate učenja učenika koji se obrazuju u ovoj školskoj ustanovi te pozvali učenike završnog razreda osnovnih škola na području BPK-a da pristupe ovom probnom testiranju.

„Razlog naše posjete Goraždu je da razgovaramo i zamolimo direktore škola  da animiraju učenike da izađu na prijemni ispit koji će se održati 04. aprila 2015. Godine u prostorijama Osnovne škole „Husein ef. Đozo“ s početkom u 11:00 časova. Učenici bi trebali izaći na prijemni ispit i pokušati da sebi obezbijede stipendiju koju dodjeljujemo učenicima koji su veoma uspješni i nadareni“ – kazao je direktor Tursko-bosanskog koledža.

Predstavnici Ministarstva obrazovanja iskazali su svoju podršku radu i aktivnostima Tursko-bosanskog koledža, a saradnja resornog ministarstva i ove obrazovne ustanove, kako je istaknuto, nastavit će se i u narednim godinama.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.