• OBJAVLJENO: 14.04.2015.
Premijer BPK-a i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport
Prijem za učenice osnovnih škola povodom ostvarenog uspjeha na muzičkim takmičenjima

Prijem

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga danas su organizovali prijem za učenice goraždanskih osnovnih škola koje su ostvarile zapažene uspjehe na nedavno održanim muzičkim takmičenjima.

Radi se o Džejli Ramović, Adni Obući i Heni Sijerčić, koje su se na ovim takmičenjima istakle među brojnim učesnicima.

Adna Obuća i Hena Sijerčić zauzele su prvo i treće mjesto na međunarodnom festivalu pop muzike za djecu “Ljubav, naša je planeta“ koji se održava u Užicu, a Džejla Ramović uspjeh je ostvarila ulaskom u četvrti krug takmičenja „Zvijezde Granda“.

U ime Vlade BPK-a Goražde, čestitke je uputio premijer Emir Oković te iskazao opredjeljenje Vlade da i ubuduće podrži mlade talente.

Prijem za mlade umjetnice-dodjela..

– Mi moramo dati podršku našoj mladosti da iskazuju svoje talente u svim mogućim segmentima društvenog angažovanja. Ovaj prijem, uz simbolične poklone, je najmanje što možemo dati ovim djevojčicama te im pružiti podršku u nastavku njihovog rada – kazao je on.

Ministar za obrazovanje takođe je uputio iskrene čestitke i zaželio Džejli, Adni i Heni da i na budućim takmičenjima ostvaruju dobre rezultate i predstavljaju Goražde i Bosansko-podrinjski kanton na najbolji mogući način.

Učenicama su ovom prilikom uručeni  prigodni pokloni, a u znak priznanja za postignuti uspjeh, bit će im dodijeljene i simbolične novčane nagrade.

Prijemu su prisustvovali i direktori osnovnih škola  „Husein ef. Đozo“ i „Fahrudin Fahro Baščelija“ Almir Sijerčić i Ediba Bećirević koji su na ovaj način svojim učenicama iskazali podršku i zaželjeli im uspjeh u daljem radu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.