• OBJAVLJENO: 19.04.2015.
Talentovani učenici iz Goražda ostvarili veliki uspjeh na federalnom takmičenju

3yMFd8n

Ukupno sedam nagrada, što je do sada najveći uspjeh na takmičenjima ove vrste, učenici OMŠ “Avdo Smajlović“ iz Goražda osvojili su na 18. Federalnom takmičenju učenika i studenata muzike, koje je protekla tri dana održano u Sarajevu.

Merima Hubjer i Ismihana Perla, duo klavir–flauta u klasi nastavnika Ajle Balić i Muhidina Obuće, dobitnice su specijalne nagrade sa maksimalnih 100 poena, što je najveće priznanje na ovom takmičenju.
I ostali učesnici takmičenja iz Goražda osvojili su vrijedne nagrade. U svim kategorijama prva mjesta osvojili su Sarah Pjano i Balša Kajević, duo klavir-harmonika u klasi nastavnika Belkise Vehabović i Nermina Bukve, kao i ansambl gitara koji čine Amar Borovac i Amila Obuća u klasi nastavnika Emine Hubjer i Irhada Kuduza.

Drugo mjesto izborio je duo flauta-gitara Sara Medina Šehović i Adi Efendić u klasi nastavnika Ajle Balić i Bojana Nikolića, te Lejla Omerbegović i Sarah Pjano, duo violina-klavir u klasi nastavnica Samre Svrake i Belkise Vehabović.

Ansambl violina-gitara koji čine Taida Dučić i Vildana Bašić u klasi nastavnika Samre Svrake i Irhada Kuduza osvojile su treće mjesto a ova nagrada pripala je i ženskom vokalnom ansamblu koji je prvi put nastupio na ovakvom takmičenju pod vodstvom nastavnice Anele Poturak a čine ga učenice škole Merima Vukas, Ilma Kazagić, Merima Hubjer ,Vildana Bašić, Ema Mušović, Sara Bešo, Lejla Hadžović i Lejla Žuga.

“To su učenice trećeg, petog i šestog razreda. Jako smo zadovoljni sa osvojenim rezultatima, bilo je jako lijepo druženje. Pripreme su trajale cijelo ovo polugodište, radili smo cijelo vrijeme i vikendom, mimo ovih redovnih časova, maksimalno smo se angažovali i imali zajednička preslušavanja po klasama i veliku podršku kolega kojima se zahvaljujem iskreno“, kaže Anela Poturak, nastavnica OMŠ Avdo Smajlović, dodajući da se trud uvijek isplati.

klix.ba
Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.