• OBJAVLJENO: 06.05.2015.
Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport
Prijem za vrhunskog sportistu Zaima Šumana

IMG_6678

U Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport danas je upriličen prijem za našeg sugrađana i jednog od najuspješnijih atletičara u regiji, Zaima Šumana.

Osim čestitki i riječi podrške, resorni ministar Damir Žuga danas je ovom vrhunskom sportisti uručio zahvalnicu za izuzetne rezultate ostvarene kako na domaćim, tako i na međunarodnim sportskim takmičenjima.

Zaim Šuman je, tokom proteklih godina, na brojnim takmičenjima ostvario veoma zapažene rezultate koji ga svrstavaju u red najuspješnijih atletičara u regiji.  Među rezultatima postignutim u ovoj godini mogu se izdvojiti drugo  mjesto na Prvenstvu u atletici u BiH na 10.000 metara na stazi, prvo mjesto u FBiH u istoj kategoriji te drugo  mjesto na Međunarodnoj uličnoj trci „Vivičita“ u Sarajevu, u kojoj je učestvovalo nekoliko hiljada atletičara iz više evropskih zemalja. Takođe, tu je i osvojeno prvo mjesto na prvenstvu Oružanih snaga BiH u krosu.

Na ime podrške aktivnostima  Atletskog kluba  „Goražde“ u budžetu za ovu godinu  planirana  su finansijska sredstva u iznosu od 6.939 KM, sa kojima su, kako ističe Šuman, članovi ovog kluba veoma zadovoljni.

Na prijemu je istaknuto i to da će ovaj atletski klub, u saradnji sa Aktivom nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja i Udruženjem pedagoga sporta, i ove godine pružiti podršku Ministarstvu u organizaciji trećeg po redu Atletskog mitinga, koji će se održati 18. maja na Gradskom stadionu u Goraždu.

IMG_6672

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.