• OBJAVLJENO: 06.05.2015.
Deset godina Udruženja poslodavaca BPK Goražde
ZNAČAJNI REZULTATI OSTVARENI U POVEZIVANJU I AFIRMACIJI POSLOVNIH SUBJEKATA

UP 004

Deset godina navršilo se od kako je 6. maja 2005.godine grupa goraždanskih privrednika, uvidjevši potrebu i značaj zajedničkog djelovanja,održala osnivačku Skupštinu Udruženja poslodavaca Bosansko- podrinjskog kantona Goražde. Ovaj je jubilej obilježen na svečanosti tokom koje je izvršena i prezentacija rezultata rada ovog značajnog udruženja koje je, kako je istaknuto u nizu obraćanja na svečanosti, posebno vrijedne rezultate postiglo u povezivanju i afirmaciji privrednih subjekata i poslodavaca na ovom prostoru ali i izvan njega.

„ Udruženje poslodavaca je u proteklih deset godina postalo prepoznatljiv partner vlasti u BPK Goražde u kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta, za efikasnije poslovanje privrednih subjekata. Konstantno smo ukazivali na probleme u privredi, veliku opterećenost privrede fiskalnim i parafiskalnim nametima i zastupali interese članova Udruženja poslodavaca“ – rekao je tokom prezentacije desetogodišnjeg rada, sekretar Udruženja Adnan Bukva.

UP 001

„ Naše Udruženje iz godine u godinu se razvijalo i osposobljavalo za realizaciju većih i ozbiljnijih projekata poput izrade „ Kataloga privrednih subjekata BPK Goražde „ 2010.godine, održavanja edukacija poslodavaca, učešća na sajmovima, bili smo aktivni partneri Ekonomsko – socijalnom vijeću BPK- istakao je Bukva.

Udruženju poslodavaca BPK Goražde čestitke su ovom prilikom uputili predstavnici  zakonodavne i izvršne vlasti BPK i općina u njegovom sastavu, obećavši snažnu podršku poslodavcima, prvenstveno u smanjenju nameta koji opterećuju rad i  poslovanje, te u  stvaranju ambijenta za  dalje investiranje u sektoru privrede.

Brojnim pojedincima, članicama Udruženja , institucijama vlasti i  partnerima uručene su zahvalnice za podršku u radu Udruženja poslodavaca.

Promovisan  „ Privredni vodič Bosansko – podrinjskog kantona Goražde“

Na svečanosti obilježavanja desetogodišnjice postojanja i djelovanja  Udruženja poslodavaca BPK Goražde promovisana je izuzetno vrijedna publikacija –  „Privredni vodič Bosansko podrinjskog kantona“ čiji je izdavač ovo Udruženje.

U vodiču su predstavljeni privredni subjekti u Bosansko- podrinjskom kantonu,  sa osnovnim podacima o karakteru firmi  i osnovnim parametrima poslovanja. Vodič je i adresar firmi i kompanija u BPK Goražde  što je iznimno važno za ostvarivanje poslovnih veza.

Izdavanje vodiča  finansiralo je Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine, a ukupan tiraž je 1.000 primjeraka.

S.K.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.