• OBJAVLJENO: 21.05.2015.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala 16. redovnu sjednicu
Razmatran Prijedlog odluke o upisu učenika u prvi razred srednjih škola

IMG_6995

Na današnjoj, 16. redovnoj sjednici, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport donijela rješenja o razrješenju i imenovanju člana Školskog odbora JU MSŠ „Enver Pozderović.“

Srednjoj stručnoj školi „Džemal Bijedić“ data je saglasnost za pokretanje procedure nabavke i ugradnje ulaznog portala u prizemlju školske zgrade, s ciljem uštede energije.

U oblasti Ministarstva za boračka pitanja, Vlada je donijela odluke o odobravanju novčanih sredstava za rad boračkih udruženja i Projekat poboljšanja statusa boračke populacije za mart.

U okviru tačaka Vlade, razmatrana je i donesena Odluka o dodjeli jednokratne novčane pomoći za liječenje.

Vlada je danas razmatrala i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Službi za zajedničke poslove BPK-a te je donijela Odluku o davanju saglasnosti na ovaj pravilnik.

Pod tekućim pitanjima, Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport informisalo je Vladu o Prijedlogu odluke o upisu učenika u prvi razred srednjih škola u školskoj 2015/2016. godini, a konačnu odluku Vlada će donijeti nakon završetka javne rasprave o ovoj temi.

IMG_7005

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.