• OBJAVLJENO: 03.06.2015.
U okviru manifestacije „Dani Huseina ef. Đoze“
Održan literarni natječaj o temi „Život i djelo Huseina ef. Đoze“

IMG_7202

U okviru manifestacije „Dani Huseina ef. Đoze“ danas je u prostorijama Islamskog kulturno-obrazovnog centra u Goraždu održan literarni natječaj za učenike srednjih škola s prostora Bosansko-podrinjskog kantona o temi „Život i djelo Huseina ef. Đoze“.

Riječ je o prvoj manifestaciji koju organizuje Muftijstvo goraždansko, Vlada BPK i Općina Goražde , a podršku prije samog takmičenja učenicima svojim prisustvom, pored goraždanskog muftije Remzije ef. Pitića, dali su predsjedavajuća Skupštine i premijer BPK Goražde Aida Obuća i Emir Oković,  te ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga.

Pored riječi podrške, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport govorio je o značaju ove manifestacije na prostoru našeg kantona.

„Za sve ove učenike i nas je sigurno ovo historijski trenutak. Nadam se da će ova manifestacija iz godine u godinu prerasti u tradicionalnu te dobiti regionalni, pa možda i međudržavni karakter. Zahvalio bih se profesorima i učenicima i zamolio ih da kroz ovo takmičenje predstave i upoznaju se što bolje sa onim što je naš dragi Husein ef. Đozo u svojim djelima rekao, jer   doprinos Husein ef. Đoze  je bio veliki i neprocjenjiv na mnogim znanstvenim poljima“-kazao je ministar Damir Žuga

Za učenike čiji radovi budu najuspješniji po ocjeni stručne komisije, resorno ministarstvo, pored diploma, obezbijedilo je i novčane nagrade koje će biti dodijeljene na Kolokviju o životu i djelu Huseina ef. Đoze koji će se održati u petak, u prostorijama Islamskog kulturno-obrazovnog  centra, s početkom u 19,00 časova.

Centralna manifestacija je 7. juna u Mjesnoj zajednici Orahovice, u rodnom mjestu Huseina ef. Đoze.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.