• OBJAVLJENO: 03.06.2015.
Goraždanka Nejra Građan osigurala nastavak obrazovanja u Americi
Podršku sugrađanki obećao i ministar za obrazovanje Damir Žuga

1

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Damir Žuga upriličio je jučer prijem za našu sugrađanku Nejru Građan koja je nedavno završila svoje obrazovanje na Koledžu Ujedinjenog svijeta u Mostaru, te sticanjem IB diplome otvorila mogućnost da nastavi svoje obrazovanje na univerzitetima širom  svijeta.

Kako je ovom prilikom istaknula, zahvaljujući akademskom uspjehu, konstantnom volonterskom radu, uključenosti u lokalnu zajednicu te preporukama njenih profesora, primljena je na četiri američka univerziteta koji su je nagradili s punom stipendijom. Nakon detaljne analize izabrala je Lewis and Clark College u Portlandu, jer je njihov program za internacionalne odnose i diplomatiju jedan od najprestižnijih u Sjedinjenim Američkim Državama. Oni su joj osigurali stipendiju u iznosu od 61.000 dolara na godišnjem nivou.

Uz čestitke na ostvarenom uspjehu, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga  obećao je, u skladu s mogućnostima, podršku Ministarstva kako bi naša sugrađanka svoje školovanje nastavila u Americi.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.