• OBJAVLJENO: 29.06.2015.
Ministarstvo za privredu
Ozvaničen početak radova na postavljanju ulične led rasvjete i rekonstrukcije stepeništa prema Iranskom šetalištu

IMG_7777

U Goraždu su danas započeli radovi na postavljanju led rasvjete na prostoru od raskrsnice ulica Ferida Dizdarevića i Zaima Imamovića do gradske dvorane “Mirsad Hurić” u Goraždu, kao i radovi na rekonstrukciji  stepeništa prema Iranskom šetalištu.

U budžetu za ovu godinu za Projekat postavljanja led rasvjete u užem dijelu grada planirana su sredstva u visini od 150.000 KM, a za ovaj dio projekta izdvojeno je oko 32.000 KM.

Postavljanje led rasvjete vrši se u okviru Projekta pomoći i podrške nižim nivoima vlasti koji je na prijedlog Ministarstva za privredu usvojila Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

“U par navrata sam u večernjim satima primjetio da su ulica prema dvorani, parking na lijevoj strani i prostor ispred gradske dvorane mračni, tako da smo odlučili to pitanje riješiti u okviru Projekta postavljanja led rasvjete. Riječ je o led rasvjeti firme Hella-Bekto, a u okviru ovog konkretnog projekta bit će postavljena 32 sijalična mjesta. Kada ovaj dio projekta bude završen,  onda će se nastaviti drugi radovi na postavljanju led rasvjete u sklopu planiranih sredstava – kazao je ministar za privredu Esed Radeljaš i najavio da će nova rasvjeta biti postavljena u Titovoj ulici, te na Mostu žrtava genocida u Srebrenici.

IMG_7595

Ozvaničen je i početak radova na rekonstrukciji stepeništa na Iranskom šetalištu.

Kako pojašnjava ministar Radeljaš, odluka o rekonstrukciji prilaza šetalištu donesena je kao odgovor na reakcije i zahtjeve građana koje on smatra potpuno opravdanim. U okviru rekonstrukcije stepeništa, osim izrade rukohvata, bit će izrađen i prilaz za osobe sa invaliditetom.

Ovom prilikom ministar je najavio i nastavak radova na uređenju plaže Žanj, s obzirom na to da postoje planovi za održavanje ljetnih sportskih igara za mlade na ovoj gradskoj plaži.

“Uz most koji je postavilo JKP „6. mart,“ cilj je da se uredi kompletna plaža da se može organizovati odbojka na pijesku i druge sportske igre za omladinu“ – istakao je ministar za privredu.

Kako je danas istaknuto, jedan od ciljeva Projekta pomoći nižim nivoima vlasti jeste i uređenje javnog prostora i zelenih površina u Goraždu, tako da je Ministarstvo planiralo da dio sredstava izdvoji i za postavljanje klupa u ulici Ferida Dizdarevića.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.