• OBJAVLJENO: 22.07.2015.
Komisija za budžet, finansije i administrativna pitanja Skupštine BPK-a
Razmatran Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o naknadama plaća poslanika i plaćama funkcionera

IMG_8039

Komisija za budžet, finansije i administrativna pitanja Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održala novu sjednicu na kojoj je razmatran Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o naknadama plaća poslanika i plaćama funkcionera koje bira i imenuje ili čiji izbor i imenovanje potvrđuje Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Komisija je donijela Zaključak kojim je predložila Skupštini da vodi raspravu o ovom zakonu, uz sugestiju Vladi Bosansko-podrinjskog kantona da amandmanski uredi član 2. pomenutog zakona i jasno definiše status poslanika i ministara koji koriste pravo na naknadu plaće nakon isteka funkcije koju obnašaju.

U sklopu donesenog Zaključka, Komisija za budžet predložila je Ustavnoj i zakonodavno-pravnoj komisiji Skupštine da odmah pokrene inicijativu za izmjenu člana 26. Ustava Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kako bi ova komisija pristupila izradi novog Zakona o naknadama plaća poslanika i plaćama funkcionera koje bira i imenuje ili čiji izbor i imenovanje povrđuje Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a kojim će se obuhvatiti sve do sada predložene inicijative u vezi s ovim zakonom.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.