• OBJAVLJENO: 23.07.2015.
Zasjedala Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine BPK-a
Razmatrani materijali za 6. redovnu sjednicu Skupštine

IMG_7645

Pripremajući se za 6. redovnu sjednicu Skupštine,  danas je zasjedala i Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Razmatrano je sedam tačaka dnevnog reda među kojima i četiri zakona za koje je komisija konstatovala da postoji pravni osnov, kao i opravdani razlozi za njihovo donošenje.

Na prijedloge Zakona o Vladi BPK-a i Zakona o izmjenama Zakona o naknadama plaća poslanika i plaćama funkcionera koje bira, imenuje ili čiji izbor i imenovanje potvrđuje Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde komisija je uložila amandmane o kojima će se izjasniti Skupština BPK.

Komisija je utvrdila da postoje opravdani razlozi za donošenje Odluke o statusu potkrovnih stanova u ulicama Maršala Tita, Meha Drljevića i Jusufa Duhovića u Goraždu i nije imala primjedbi na tekst prijedloga ove odluke.

Komisija je razmatrala i Prijedlog odluke o organizaciji i načinu obavljanja taksi prijevoza putnika na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Sa pravnog aspekta, komisija nije imala primjedbi na prijedlog odluke te je konstatovala da postoje opravdani razlozi za njeno donošenje.

Na sjednici je razmatran i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, te je konstatovano da je upućen od ovlaštenog predlagača i da može ići u redovnu skupštinsku proceduru.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.