• OBJAVLJENO: 12.08.2015.
Sjednica Organizacionog odbora za obilježavanje značajnih događaja i datuma
Utvrđen Program manifestacije „Početak operacija Krug i Drina“

IMG_8206

Organizacioni odbor za obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde utvrdio je na današnjoj sjednici program manifestacije „Početak operacija „Krug“ i „Drina“.

Obilježavanje ovih vojnih operacija čiji je uspješan završetak donio prvo oslobođenje Goražda 18.septembra 1992.godine i podsjećanje na neustrašivost boraca i njihovih komandanata koji su izborili prvu slobodu ne žaleći sopstvene živote,  implementacija je skupštinske odluke kojom su utvrđeni značajni događaji i datumi.

Ovogodišnji program manifestacije koja će održati 14. i 15. augusta utvrđen je u koordinaciji sa Ministarstvom za boračka pitanja i boračkim udruženjima.

„ Najveći dio ovih aktivnosti koordiniraju boračka udruženja i to je već prešlo u fazu tradicionalnog načina obilježavanja kroz javne tribine, prikazivanje filmova koji se odnose na te događaje i datume, posjete mezarjima te okupljanje pripadnika boračkih populacija.

Bitno je istaći i da sve ove aktivnosti prethode obilježavanju 18. septembra – Dana Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde kao centralnog događaja i mislim da ćemo najveći dio aktivnosti usmjeriti upravo na obilježavanje ovog datuma“ – kazao je nakon današnjeg sastanka predsjednik Organizacionog odbora, premijer BPK-a Goražde Emir Oković .

Program manifestacije „Početak operacija Krug i Drina“ upućen je Vladi BPK-a Goražde na usvajanje.

Program – Krug i Drina 2015 .

Početak operacija Krug i Drina – plakat

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.