• OBJAVLJENO: 12.08.2015.
Vlada BPK Goražde održala 30.redovnu sjednicu
Data saglasnost za zaključivanje Ugovora o pružanju usluga izrade glavnog projekta saobraćajne signalizacije na regionalnoj cesti R-448 Potkozara-Goražde-Hrenovica

IMG_8218

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj 30. redovnoj sjednici dala je saglasnost ministru za privredu da zaključi Ugovor o pružanju usluga izrade glavnog projekta saobraćajne signalizacije na regionalnoj cesti R-448 Potkozara-Goražde-Hrenovica  između Ministarstva za privredu-Direkcija za ceste Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i privrednog društva „Desing & qc“ d.o.o. Sarajevo u iznosu od 23.400 KM.

Razmatran je i usvojen takođe izvještaj Ministarstva za privredu o provedenim aktivnostima na izgradnji, održavanju, sanaciji i rekonstrukciji regionalnih cesta i mostova na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde kao i Informacija o stanju i poslovanju privrednih društava sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2014.godinu, koji su upućeni u skupštinsku proceduru.

IMG_8226

Ministarstvu za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline data je saglasnost za plaćanje V privremene situacije na ime izvedenih građevinskih radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta „Lamela-H2“-Zgrada za mlade (II faza) u Goraždu u iznosu od 125.404 KM, ispostavljene od izvođača radova GPD „Drina“ Goražde, kao i saglasnost za plaćanje provođenja stručnog nadzora.

Vlada je odobrila redovne tranše za projekat poboljšanja statusa boračkih populacija i rad udruženja boračkih populacija za mjesec juni 2015.godine, te dala saglasnost za plaćanje računa d.o.o. „Mermer“ Goražde za izgradnju i ugradnju 3 para nišana za umrle dobitnike najvećih ratnih priznanja i odlikovanja „Zlatni ljiljan“.

Na današnjoj sjednici Vlada je razriješila privremeni te imenovala novi Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na prijedlog Organizacionog odbora za obilježavanje značajnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.godina, Vlada je danas usvojila i Program obilježavanja manifestacije – Početak operacija „Krug“ i „Drina“ za 2015.godinu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.