• OBJAVLJENO: 17.08.2015.
Bosansko-podrinjski kanton
Obilježena 23. godišnjica početka operacija „Krug“ i „Drina“

 

Krug i Drina 017

Nizom prigodnih sadržaja proteklog vikenda je obilježen početak operacija „Krug“ i „Drina“ u kojima je 1992. godine oslobođena teritorija općine Goražde.

Obilježavanje 23. godišnjice početka ovih operacija započelo je u petak 14. avgusta 2015. godine posjetom šehidskih mezarja na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

U subotu je položeno cvijeće i proučena Fatiha na spomen obilježju u mjestu Dražmilo odakle su jedinice Armije RBiH krenule u oslobodilački pohod. Na ovom mjestu održan je historijski čas, a prisutnima se obratio premijer BPK-a Goražde Emir Oković.

Krug i Drina 034

Istog dana, položeno je cvijeće na hair česmi u MZ Berič te odata počast šehidima, palim borcima. Prisutnima, među kojima su bili i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK-a Goražde, ovom prilikom su se obratili predsjedavajuća Skupštine BPK-a Goražde Aida Obuća, ministar za boračka pitanja u Vladi  BPK-a Goražde Zijad Briga te predstavnici Općine Goražde i MZ Berič.

Krug i Drina 049

U sklopu obilježavanja održana je i javna tribina o temi „Značaj operacija Krug i Drina“, nakon čega je upriličen prijem za porodice šehida i prisutne goste.

U džamiji u Brajlovićima u subotu je proučen i tevhid pred duše šehida.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.