• OBJAVLJENO: 24.08.2015.
Kolegij Skupštine BPK-a Goražde
Pripreme za nastavak 6. redovne sjednice Skupštine

IMG_8283

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održao sjednicu na kojoj su obavljene pripreme za nastavak 6. redovne sjednice Skupštine.

Za nastavak sjednice predložen je dnevni red od sedamnaest tačaka među kojima su i četiri zakona, a radi se o prijedlozima Zakona o Vladi BPK-a, Zakona o javnim priznanjima, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naknadama plaća poslanika i plaćama funkcionera koje bira i imenuje ili čiji izbor i imenovanje potvrđuje Skupština BPK-a te Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

Predloženo je da se na ovoj sjednici razmatra i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti u vezi sa statusom potkrovnih stanova u ulicama Maršala Tita, Meha Drljevića i Jusufa Duhovića u Goraždu, kao i Prijedlog odluke o organizaciji i načinu obavljanja taksi prijevoza putnika na području BPK-a Goražde.

U dnevni red uvršteno je i pet informacija, od kojih su četiri iz oblasti Ministarstva za privredu, a jedna iz oblasti Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice. Riječ je o Informaciji o dodijeljenim koncesijama i efektima od dodijeljenih koncesija na području BPK-a, Informaciji o stanju RTV predajnika, repetitora i opreme u vlasništu BPK-a, Informaciji o stanju poljoprivrede i ruralne infrastrukture, Informaciji o stanju šuma na području BPK-a Goražde, te Informaciji o stanju iz oblasti socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom na području BPK-a.

Osim izvještaja o radu i finansijskom poslovanju Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo i javnih preduzeća Radio-televizija Bosansko-podrinjskog kantona i Bosansko-podrinjske šume, u prijedlog dnevnog reda uvršteni su i prijedlozi Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine BPK-a, kao i Odluke o davanju saglasnosti Vladi BPK-a da prihvati Zahtjev za osnivanje visokoškolske ustanove Univerzitet u Goraždu.

Sjednica je zakazana za srijedu, 02.09.2015. godine s početkom u 10.00 sati.

Poziv za 6. redovnu sjednicu Skupštine BPK-a

IMG_8278

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.