• OBJAVLJENO: 07.09.2015.
Usvojen program obilježavanja 18.septembra
U sklopu programa planirana zajednička svečana akademija

Picture 567

Organizacicioni odbor za obilježavanje značajnih događaja i datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.godina, na sastanku koji je održan danas utvrdio je konačan program obilježavanja 18.septembra- Dana Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde.

Saastanku je pored članova Odbora prisustvovala i predsjedavajuća Skupštine BPK-a Aida Obuća, kao i načelnici općina u sastavu Kantona Muhamed Ramović, Zijad Kunovac i Asim Zec.

Radi se o četvorodnevnom programu, kroz koji će biti predstavljeno niz sadržaja, od projekcije filmova do promocije knjiga sa tematikom vezanom upravo za ovaj datum, te sportskim aktivnostima koje će biti upriličene u sve tri lokalne zajednice. Između ostalog planirana je i zajednička svečana akademija na kojoj će biti održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Goražde.

„Znamo da Općina Goražde ima i propis kojim je regulisano održavanje svečane sjednice na kojoj se dodjeljuju javna priznanja. Jedan od značajnijih događaja je promocija knjige posvećenoj ubijenoj i ranjenoj djeci u periodu rata, čiji  autor je  Muamer Džananović. Samo djelo ima i određeni naučni značaj. Znamo da je Goražde u tom periodu imalo status zaštićene zone UN-a i ono zapravo na određeni način baca jedno svjetlo na ukupnu priču.“- kazao je nakon sastanka premijer BPK Goražde Emir Oković.

Obilježavanje Dana BPK i općine Goražde počinje 16. septembra organizacijom sportskih aktivnosti u znak sjećanja na SIGO, Sportske  igre Goraždanskog okruga.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.