• OBJAVLJENO: 08.09.2015.
Na IV Šumarijadi održanoj na Bjelašnici najbolji rezultat postigli uposlenici JP „Bosansko-podrinjske šume“
Ministar za privredu Esed Radeljaš upriličio prijem na kojem je učesnicima uz čestitke dodijelio i skromne poklone

Picture 560

U organizaciji JP ŠPD „Sarajevo šume“ d.o.o,  protekli vikend na Bjelašnici je održana IV po redu Šumarijada FBiH, sportsko natjecanje i druženje djelatnika poduzeća i institucija šumarstva. Učešće na ovoj manifestaciji uzeli su i uposlenici JP „Bosansko-podrinjske šume“ d.o.o. na kojoj su ostvarili značajne rezultate, a tim povodom ministar za privredu BPK Goražde Esed Radeljaš upriličio je prijem za direktora ovog preduzeća i učesnike zaslužne za ove rezultate.

JP „Bosansko-podrinjske šume“ svake godine uzme učešće na ovoj sportskoj manifestaciji, a za uposlenike ovog preduzeća je prema riječima Aide Obuće, posebno značajna iz razloga što svake godine ima najbolji sportski rezultat od početka održavanja ove sportske manifestacije. Naime, u svim sportskim aktivnostima koje su bile predviđene na Šumarijadi ekipa JP „Bosansko-podrinjske šume“ u ženskim disciplinama zauzela je prva mjesta. Radi se o prvom mjestu u trci za žene na 100 i 400  metara, trčanju u vreći i gađanju vazdušnom puškom, a kako je ovom prilikom istaknuto, najdraže priznanje ovog puta je ostvareno prvo mjesto u odbojci za žene i pehar za feir-pley igru. Ovo su do sada najbolji rezultati koji su postignuti.

„Nama je posebno drago iz razloga što je na ovom takmičenju učestvovalo oko 400 takmičara. Naše preduzeće slovi za jedno od najpreduzeća iz oblasti šumarstva jer ima samo 40 uposlenih, za razliku od nekih drugih gdje ima uposlenih po 400 zaposlenika. Mi smo sa ovako jako malo uposlenika uspjeli da ostvarimo ovako značajne rezultate“-istaknula je ovom prilikom Aida Obuća, koja je na ovom natjecanju bila kapiten ekipe.

Picture 574

Šumarijada FBiH nije prilika samo za sportske susrete već i za razgovore iz struke. Ovom prilikom održan je i stručni skup pod nazivom „Šume, najznačajniji prirodni resursi BiH“ na kojem se razgovaralo o aktuelnoj problematici u šumarstvu FBiH.

„Šumarijada je prilika da se svi direktori javnih preduzeća sa predstavnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalne uprave i svih zainteresovanih grupa u oblasti šumarstva okupe na jednom mjestu i razgovaraju o aktualnoj problematici. Tako je bilo i ovoga puta, a razgovarano je i o novom donesenom Zakonu o radu i njegovoj implementaciji u oblasti šumarstva. Zatim, razgovarano je i o procedurama donošenja novog zakona FBiH o šumama koji bi trebao ubrzo da se nađe pred poslanicima u Federalnom parlamentu“- kazao je v.d. direktor JP „Bosansko-podrinjske šume“ Mirza Pjano.

Uz čestitke na ostvarenim rezultatima ministar za privredu BPK Goražde Esed Radeljaš  uručio je i skromne poklone učesnicima ovog takmičenja, uz želju da u narednim godinama postignu još bolji rezultat.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.