• OBJAVLJENO: 16.09.2015.
Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde
Razgovarano o projektima unaprjeđenja poduzetništva i obrta

Posjeta Zukica 042

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić danas je boravio u prvoj zvaničnoj posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Na sastanku sa zastupnikom u Domu naroda Parlamenta FBiH Mustafom Kurtovićem, premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emirom Okovićem i ministrom za privredu Esedom Radeljašem razgovarano je o aktuelnim projektima kojima se podstiče razvoj  poduzetništva i obrta, kao i mogućnostima saradnje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Razgovarano je i o funkcionisanju privrede na području Bosansko-podrinjskog kantona, s posebnim akcentom na stanje onih privrednih segemenata koji su u nadležnosti Federalnog ministarstva obrta.

– U Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta upravo su u toku aktivnosti vezane za podsticaje malim i srednjim preduzećima i obrtima, kako iz grantova, tako i iz kreditnih sredstava. Na današnjem sastanku takođe smo dogovarali da u narednoj godini zajednički kreiramo određene projekte gdje bi u sinergijskom djelovanju privrednih subjekata, Kantona, federalnog ministarstva i Vlade Federacije pokušali napraviti neke nove iskorake u ovoj oblasti. Goražde ide velikim koracima naprijed u smislu da se očekuje veliki broj zaposlenih i mislim da imamo puno razloga za optimizam. Vlada Federacije takođe priprema neke nove projekte kad je u pitanju aktivno zapošljavanje tako da se nadam da će Goražde biti jedan svijetao primjer u Federaciji – kazao je danas ministar Zukić.

Premijer Emir Oković iskazao je posebno zadovoljstvo današnjom posjetom, ali i zbog planova Federalnog ministarstva poduzetništva na stvaranju pretpostavki za daljnje unaprjeđenje poduzetništva i obrta na području FBiH.

– Mi smo danas prezentovali ono što je značajno za naš kanton, koje su naše potrebe, kao i aktuelne projekte u ovoj oblasti na području Bosansko-podrinjskog kantona. Ministar Zukić je iskazao puno podršku onome što mi radimo i takođe nas je upoznao sa trenutnim aktivnostima Ministarstva kako bismo napravili zajedničku vezu i popravili ukupno stanje u ovoj oblasti kako u ovom kantonu, tako i u Federaciji i cijeloj državi – istakao je premijer Oković.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.